#104508
Anonym

Ja, de (alt for) høje tinglysningsafgifter til staten skal selvfølgelig tages med i regnestykket.

For mit vedkommende balancerer det efter 3 år ved at skifte til Skandiabanken fra et i forvejen billigt lån i en anden bank. Herudover kan man have gavn af indlånsmuligheden i Skandiabanken.

En usikkerhed kan være, om Skandiabanken kan holde det lave renteniveau (set i forhold til andre banker) eller om de hæver renten, når de har fået tilpas mange andelshavere ind i folden. Jeg ved dog ikke, om Skandiabankens historisk har haft den slags tilbøjeligheder?

Selv om man i så fald blot kan skifte videre til f.eks. Vestsalling, så koster det dog 1.400 kr. til staten ved en ny meddelelsespåtegning i andelsboligbogen. (Vestsalling skriver dog intet om pant på deres hjemmeside, men på et eller andet tidspunkt opdager de vel at loven er lavet om…)

En anden usikkerhed kunne være et regeringsskifte. Intet tyder på det, men hvis Lykketoft kommer til magten den 8. feburar vil jeg i en fart få optaget lån med pant i min andel. Hele venstrefløjen har jo været imod, at andelsejere helt frit skulle kunne belåne deres andele.