#208092
HalliHallo

AlphaMale skrev:

“Hej mine forældre har et pantebrev på 130.000 kroner i deres hus. Hvordan kunne det foregå? Jeg er deltidsansat, så kan desværre ikke gå ud og låne de 130.000 kroner til at “købe” pantebrevet. Men er der andre måde hvorpå jeg kunne overtage det pantebrev?”

Måske ikke det mest klare spørgsmål, når man læser videre………………….

Dagen efter du har spurgt her har du været hos advokat og er blevet “underpanthaver”, hvilket nok må siges at være verdens hurtigste ekspedition.

Kunne du ikke beskrive lidt mere om hvordan det kunne gå så hurtigt og hvad advokaten krævede af dokumenter m.v. samt en evt. fuldmagt fra farmand, pris for arbejdet o.l., måske du kunne scanne en kopi af tingbogen ind her, så vi kan se at det vitterlig kan gå så hurtigt. Evt. kan du også blot angive adressen på ejendommen, så kan vi selv se det.

I øvrigt ville jeg da aldrig i livet have brugt penge på en tinglysning og da slet ikke gennem en advokat, da man jo selv kan gå direkte ind i tingbogen via borger.dk og anmelde det. Der kan man altså ikke lave nogen som helst fejl.

Men hvorfor have en tinglysning indenfor familien på et mindre lånebeløb, idet man vel ved om der er risiko for at blive bedraget eller ej, idet der jo tilsyneladende allerede findes et gældsbrev.

Jeg ville kun kræve det, hvis din far har en usædvanlig dårlig økonomi, og hvor der er risiko for at andre tager pant i ejendommen, men det har jeg ikke indtrykket af her.

I hvert fald burde “morsdreng” så i det mindste have taget højde for dette ved hans rådgivning, hvilket jeg ikke kan se.