Forside Fora Privatøkonomi Kan det gøres billigere? Kan det gøres billigere?

#207736
Anonym

@thsv: Tusind tak for råd. Det skubber en hel masse oppe i hovedet til at gøre noget! Hvordan gør man rent konkret? Skal jeg starte med at få en ejendomsmægler til at vurdere lejligheden? Eller ringe til vores bank? Eller ringe til en anden bank for at få et bedre tilbud, nu vores egen bank måske ikke har været den bedste vejledning?

Jeg har det med bankrådgivere som med brugtvognforhandlere og rumænske gade-raflere. Jeg er meget skeptisk, men jeg kan ikke gennemskue hvad de siger.

Vores billån er 6.5% som vi synes er ok.

@HalliHallo: Vi er uddannede indenfor naturvidenskab og filosofi. Selvfølgelig gjorde vi os tanker tilbage i 2009 inden vi optog F1 lån. Verdensøkonomien var nedsmeltet i 2007-08 og tilliden til markederne var meget lav. Samtidig prøvede man at dæmme op med det man kunne i alle europæiske banker og uge for uge faldt renterne. Der var ikke nogen umiddelbar udsigt til bedre tiden, næsten tværtimod og krigen rasede i Irak, hvilket ikke hjalp på oliepriserne. Det var også i januar 2009 at Rusland skruede ned for gassen til ukraine/europa. Så benzinpriserne var høje og vi ville tættere på vores arbejde (cykelafstand). Vores lomme-analyse fortalte os at vi godt kunne optage et F1 lån i mange år fremover, og det har vist sig at holde meget godt. Vi havde en fornemmelse af at priserne ville falde på boliger et stykke tid endnu, men vi ville gerne tilbage til København og urbaniserings-faktoren regnede vi med ville holde prisniveauet i de store byer, hvilket ikke var helt forkert. Prisen er i dag højere end dengang.

Vi regner med at holde fast i en F1 rente i lang tid endnu. Selvom flere siger at renten vil stige tror vi ikke på det. Udsigten til en langvarig konflikt i Ukraine og en kold (dyr) vinter i Europa uden russisk gas er ikke godt for europæisk økonomi. Rusland har lige landet en kæmpe aftale om gas med Kina og kan afsætte alt gas de vil i de næste 30 år den vej. Ligesom den euroasiatiske union også er en realitet og at rusland får tættere forbindelse til Indien og thailand’ske lande. Det er ikke Rusland som har problemer, men Europa. Samtidig er tilliden til USA borte med Snowden i det meste af verden. Elefanten i glasbutikken redder ikke Irak, Syrien, Libanon og Jordan fra ragnarok og en potentiel storkrig lurer forude, hvor ingen ved hvad der vil ske. Erfaringerne fra Irak og Afghanistan hjælper ikke just på good-will fra mellemøsten. Måske kan USA redde sig selv med skifergas i fremtiden, men snart er der valgkamp derovre og lige nu har de ikke lyst eller råd til at sende amerikanske/NATO soldater til mellemøsten og slet ikke til Ukraine. Spanien har det heller ikke for godt og EU har svært med at enes om noget som helst der er godt for Tyskland og Spanien samtidig – Euroen er ikke nogen tryllestav til succes. Så vi holder fast i F1 lån forløbig 😉