Forside Fora Bolig og realkredit Lån til udbygning bank siger nej Lån til udbygning bank siger nej

#207650
morsdreng

Hvis hverken realkredit eller banken vil hjælpe, kan i glemme alt om udbygning, medmindre I kan finde andre der vil finansiere den og samtidig overtage de eksisterende realkredit- og banklån i ejendommen.

Den negative gæld som er grunden til at I ikke kan låne, skal forstås som negativ egenkapital, dvs. I må skylde mere væk end i har værdier for, men du har kun oplyst om størrelsen på jeres gæld, ikke hvad bil, sommerhus og ejerlejligheden er værd.

I øvrigt har I indrettet jer modsat af det “normale”, hvor man vil bo i lejligheden og udleje sommerhuset. Helårsbeboelse i et sommerhus er som udgangspunkt ulovligt, hvilket utvivlsomt er hovedårsagen til afslaget sammen med den negative egenkapital. Långiver skal i sin kreditvurdering naturligvis forudsætte at i bor lovligt – hvilket I IKKE gør p.t. – og må derfor regne med, at I selv bebor ejerlejligheden (eller en anden lejet lejlighed) og så falder jeres rådighedsbeløb med lejeindtægten eller den leje som i skal betale for en lejet lejlighed, og så er jeres rådigheds-beløb kun på 11 tkr. i stedet for de 17 tkr. som du oplyser.

Så det ser ganske rigtigt sort ud. Få nedbragt jeres gæld så jeres kapitalforhold bliver positive og få ændret jeres boligforhold, så I kommer til at bo lovligt, for ingen vil låne til en tilbyg-ning til et sommerhus som bebos ulovligt og slet ikke når ejeren har mere gæld end værdier.