#207514
KardanKeld

Hvad er det for en gang snik snak dether.
Det virker som om ingen hører efter hinandens argumenter.
Selvfølgelig findes der situationer hvor købsprisen ikke er identisk med handelsværdien.
Ellers kunne man jo ikke købe et hus for 20 år siden og sælge det til højere pris idag når det kun kunne belånes til oprindelig køsbris.
Martin skal have en ejendomsvurdering af et af de realkreditinstitutter der har mæglere til at gøre den slags. De laver en vurderingspris. Og den er de forpligtet til at lave ud fra en realistisk vurdering af hvad den pågældende ejendom kan sælges til.
Der kan det godt være at Martins ejendom vurderes højere end den pris han har købt til og derved kan han så opnå at hans 80 % belåning bliver højere end oprindeligt.
Der er ikke noget til hinder for at huse kan stige i pris (eller falde for den sags skyld)
Sådan har det altid været.
Men få dog lavet en vurdering og tag sagen derfra.
Det kan jo så også være at dit nuværende pengeinstitut lige pludselig ser med nye øjne på sagen.
Og Martin, hvis du køber huset til 1.6 mill. den ene dag så er de 80 % beregnet ud fra det. men ved en eventuel låneomlægning er det jo en god ide at få foretaget en ejendomsvurdering, og er den højere f.eks 2.4 mill, så må man jo sige at du har gjort en god handel, og det er der vel ikke noget forkert i.
Og offentlig ejendomsvurdering kan du ikke bruge til noget som helst. Mit hus er f.eks vurderet til 800.000, og jeg skylder ca. 440.000,på et 5 % lån der løber i ca 23 år men da jeg bor i udkantsdanmark, har de alle mulige mærkelige forklaringer på hvorfor jeg ikke lige kan få omlagt mit lån. Det er for dyrt, der er for mange omkostninger osv.
Iøvrigt kan jeg sige, jeg gider ikke ud i en længere diskussion om det her, med folk der alligevel ikke forstår, eller ikke prøver på at forstå ens argumenter. Jeg har sagt hvad jeg havde på hjerte og det var det.
Med venlig hilsen
Keld