Forside Fora Bolig og realkredit Finansiering af alternativ byggemetode Finansiering af alternativ byggemetode

#207192
Anonym

Hej Michael

Tak for din bekymring.
Omend spørgsmålet gik mere i retning af finansiering, vil jeg forsøge at ”lindre” den lidt.

Det eksisterende hus forbliver hus indtil det nye projekt er godt undervejs – så set fra bankens/ kreditinstituttets side er pantet sikret – ”worst case” er grundværdien højere uden dette hus.
Jeg er klar over, at funderingen kan være lidt af en ”dark horse” og selvfølgelig kræver jordbundsundersøgelser, inden en eksakt beregning kan foretages, men da der er tale om et udbygget villakvarter, hvor der endvidere er foretaget nybyg inden for det seneste årti, ser jeg ikke den risiko som overhængende.

Byggeansøgninger mm. er inkluderet i prisen fra byggefirmaet, mens tinglysning kan reduceres ved at benytte de eksisterende stempler på nuværende ejendom – og det forhåbentligt knap så store lån i sidste ende, og ikke mindst ved at søge vejledning i dette debatforum til at minimere disse omkostninger .

Garagekonverteringen foretages ved at fjerne eksisterende gulv og erstatte dette med 100m armeret beton, samt isætte en garageport, plus selvfølgelig diverse småting – så mon ikke 100kkr er realistisk.

Haveanlæg: fordelen er at der netop ikke er tale om en byggegrund på en tidligere mark, så her bliver i første omgang tale om at rette op på de skader som entreprenørmaskinerne laver, mens hæk, træer, buske osv. allerede er på plads.

Om alting bliver dyrere end, hvad jeg forudser, ved jeg selvsagt ikke. Skulle det ske bliver kompromisset på de indvendig materialer, som så må udskiftes, når finanserne er til det; midlertidig udskydelse af 1.salen; eller drømmen om en stor garage.

Den vigtigste drivkraft bag idéen om selvbyg er ikke besparelsen (selvfølgelig har den også indflydelse), men lysten til at gøre det selv. At vi kommer til at bo på byggegrunden betyder også, at selv et par timers arbejde en hverdagsaften giver mening, da der selvfølgelig ikke spildes tid på transport mm. Og hvis fritiden alligevel går med at sidde foran fjernsynet, eller afsøge internettet for sjove videoer, er det nok mere givende at skrue et par hundrede gipsplader op eller installere et IKEA-køkken (hvis finanserne ikke rækker til et Multi/Uno-form 😉

/ISA