Forside Fora Privatøkonomi Rente på kassekredit Rente på kassekredit

#206534
peter holm larsen

Hej Test,

Ja, hvor var alt bare let hvis der ikke ver nogle der havde gæld i det danske samfund – så var alt blot også gået i stå. Så ville alle renter være lig 0 (måske endda negative).

Men din hypotese og argument med at man blot skal forskyde ens “nul-punkt” så man ikke har en gæld på 30.000 kr. men en formue på 0 i sted – er end ikke teoretisk muligt i et samfund baseret på markedsmekanismer.

Så Luffes spørgsmål er da helt berettiget – og der er ingen grund til at afspore debatten af den grund.

Det er helt bred konsensus om, at tilstedeværelsen af et lånemarked er afgørende for udviklingen af et samfund. Så Test – giv et eksempel fra ét sted i verden, der har bedre økonomisk velstand end i Danmark, hvor der ikke er et effektive finansmarked?!?!?

Men hvad er renten på en kassekredit – ikke kun udtryk for banken risiko – sådan er det langt fra alene – men er da et element.

Jeg har selv en kassekredit i Danske Bank til en rente på 3,1 % pa. og det er for blot lige at slå en tyk streg over Test argumentation – stort set sammenligneligt med et Realkreditlån i øvrigt.

Efter skat svarer det for mig til ca. 1,5% – og efter skat og inflation på 1,3% – svarer det til en effektiv rente på 0,2 % pa. eller en rente på 200 kr./år pr. 100.000 kr. lån.

Jeg kan godt forstå logikken i en kassekredit – og hvis de fleste ikke kunne det – var produktet nok ikke så udbredt.