Forside Fora Privatøkonomi Kan det lån betale sig? Kan det lån betale sig?

#206356
test

Prioritetslån er typisk dyrere i rente sats ind andre lån for boligejere, til andelslån ved jeg ikke om det samme gær sig gældende. Ideelt burde man ikke ha både indestående og gæld da forskellen på indlåns og udlånstente gør det til en skidt foretning. Tommelfingeren regler for hvornår det lidt dyre proritetslån kan være en overvejelse værd er lille gæld i forhold til indtægter og aktiver. God luft i økonomien kan også være et argument. Har du en stor gæld ville jeg ikke anbefale et proritetslån men at gå efter lav ydelse og maks afdrag.

Det ser jo umiddelbart til at i har en pæn udbetaling (nok igen gæld) og luft i økonomien. Så i burde være typiske prioritetslåns kunder.

Løbetidem på lån skal du umiddelbart være varsom med at se som et stort problem. Godt nok betaler du relativt meget for f.eks. En 10 længere løbetid men det er også her og nu med børn du har brug for midler. Inflationen sammen med dit faldene pengebehov gør at de sidste 10 år af løbetidem er “billigere” ind de umiddelbart ser ud. Og hvis det er et proritetslån bestemmer du jo selv profilen.

Om proritetslån har jeg selv et i danske bank til 1,9 hvilket de så vidt vides ikke tilbyder mere. Handelsbanken virker som et fornuftigt alternativ hvis det er der i ender, men jeg har ikke studeret deres gebyre grundigt nok hvilket jeg synes i burde gøre ud fra jeres behov.

For at drysse lidt salt i såret kommer vi nok til at se underlige reduktion i rendefradragsretren og flere bolig skatter.