#205988
Vinelskeren

tak for svaret – se kommentarer nedenfor:

I forhold til investeringsforeningen er den så købt igennem banken? ja købt igennem banken Sparekassen Kronylland i Randers
Der kan være en rigtig god timeløn i at lære at lave de få klik det kræver at købe investeringsforeningen selv, så man ikke årligt betaler banken for deres “rådgivning”.
Behold endeligt depotet i banken og investeringsforeningen hvis du er glad for den og bevidst om hvad den koster. Ingen grund til at springe over på Nordnet og selv investere og lege spekulant, men at finde en investeringsforening eller to man tror på kan gøre det godt, og så springe det unødvendige mellemled, at banken trykker på køb for dig, over er en ganske fornuftig og tidseffektiv tilgang til det.

Lad os se lidt på nogle tal her.

Du skriver at du er 42 og gerne vil stoppe som 60 årig, så der er 18 år at arbejde med.

Du oplyser du har 13.000 kr. efter udgiter til projektet. Det giver ca. 2,8 mil over de 18 år. Så vi er oppe på 3,4 mil med de 600.000 kr. du allerede har i frie midler ud over huset, bare i indbetalinger til projektet.
Hvis vi antager et gennemsnitligt afkast på 5% i gennemsnit, for bare at tage et tilfældigt tal, burde afkastet af investeringforening og løbende indskud være omkring 1,6 mil kr. før skat, i runde tal. Så vi er oppe på ca. 5 mil til at trække sig tilbage for, ud over hvad der er i huset hvis du skulle føle for at sælge det.
Så kommer vi jo til de vigtigste af alle spørgsmål.

Hvor stor en indtægt vil du gerne have når du trækker dig tilbage som 60 årig, og skal det holde hen til evt. pensionsordninger træder i kraft eller resten af livet? Min / vores plan er rent faktisk at flytte ud i et helårs sommerhus – tja, hvad skal man have af indtægt til 2 voksne med 2 biler? 10.000 til os, når regningerne er betalt – og de kan næpe vore voldsomme, hvis huset er økbt kontant. (forsikringer, forbrug, kontigenter m.m.) – lad os sige 10.000 – altså 20.000 udbetalt før forbrug og omkostninger. Jeg har i dag en pensionsopsparing på ca. 1,1 mio – med 300.000 i aldersopsparing og 800.000 på rate / livrente. Hvad vil du mene, at man skal bruge? Vi er på ingen måde ekstra vagante typer, der absolut skal have rødvin til 400 kr. flasken – kartonvin er fint nok for det meste. Banalt eksempel i know.

Og så et vigtigt spørgsmål – hvad tager du egentlig for dine ydelser? 🙂