#205732
Anonym

Det har i den finansielle branche altid været en hovedregel, at man IKKE skulle købe obligationer eller aktier for småbeløb, idet omkostningerne ved køb og salg (kurtage) og depotgebyr vil “æde" en stor del af renten eller kursgevinsten op.

Fordelen ved at oprette en børneopsparing er, at renten og evt. kursgevinst er skattefri, men de 3.000 kr. som der maksimalt må indbetales årligt og de 36.000 kr. der maksimalt må indbetales i alt vil jeg betegne som småbeløb, som det IKKE kan betale sig selv at investere i obligationer eller aktier. En puljeordning kan dog evt. overvejes. Ingen ædru bankmand vil tilråde dig at købe aktier eller obligationer for et så lille beløb som 3.000 kr. og hvad er fordelen, hvis man kun kan købe hver 3 eller 5 år, når man har samlet nok midler hertil?

Hvis de beløb som du årligt vil indbetale på din datters konto er større end 3.000 kr. og derfor ikke kan indsættes på en børneopsparing vil det betyde, at rente og kursgevinst vil blive beskattet hos dig indtil datter fylder 18 år. Se dette link fra BDO http://www.bdo.dk/nyheder/Pages/Beskatningafrenterafb%C3%B8rnskonti.aspx

Du kan endvidere læse mere på denne artikel fra Politiken, som godt nok er nogle år gammel, mens hvis konklusioner stadig er aktuel. http://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/ECE788844/gaa-efter-sikker-opsparing-til-boernene/

Tag du og lav en alm børneopsparing og sørg for, at få så høj en rente på denne som muligt og undlad at spekulere med din datters penge.