#205132
HalliHallo

Vedr. arveplanlægning vil jeg anbefale at opsøge en avekat, så det bliver helt korrekt.

Der er nemlig flere muligheder, som f.eks. at sælge ejendommen med det samme og så give børnene de ca. 60.000 kr. hvert år, som de ikke skal betale skat af. Efter et antal år, måske 15, er ejendommen så helt og holdent børnenes.

Din ven skal selvfølgelig sikre sig at han kan blive boende mod enten at betale en passende husleje, der dækker udgifterne til ejendommen og så måske lidt til, eller denne værdi kan evt. kapitaliseres i købsprisen, så den bliver lavere og der så ikke skal betales husleje.

Detaljeret rådgivning tilrådes naturligvis.

Hvorfor vil din ven pludselig over til Ringkøbing, når du siger at han hverken har interesse i den slags ting eller er særlig skarp? Det harmonerer da ikke rigtigt sammen, hvorfor kan han ikke blive i den bank han kender? Du skrev også at han har lidt pension, men pludselig har han næsten tegnet samtlige mulige pensionsorninger på markedet, så passer også dårligt sammen, eller hvad?

Hvis han skal flytte bank, så indhent dog tilbud, alle elsker Nordnet herinde, så start med den. Jeg kender den ikke personlig.