Forside Fora Privatøkonomi Gældsbrev/anfordringslån/familelån. Er nedenstående juridisk OK? Gældsbrev/anfordringslån/familelån. Er nedenstående juridisk OK?

#204328
Den interesserede

Jeg er ganske enig med Mrfabricius, når du pointerer, at
• gavebeløbet rent faktisk skifter hænder. Beløbet skal derfor reelt udbetales til børnene, der så kan anvende det til at afdrage
• det er en god ide altid at kunne dokumentere overførsler f.eks via bankudskrifter.
Det er også derfor jeg fremhæver, at der skal råde et REELT gældforhold.

NB! Det er IKKE nødvendigt at indsættelse bestemmelser om afviklingen af familielånet i gældsbrevet. Man kan, som det også er gjort i det tidligere viste forslag, blot skrive, at familielånet forfalder til indfrielse på anfordring.

Og husk gave”finten”:
Ønsker såvel du som barnets anden forældre – fx din ægtefælle – at give barnet en økonomisk fordel, anbefales det, at I hver især yder jeres barn et rentefrit familielån.
I kan nemlig hver især give fx jeres barn en årlig, afgiftsfri pengegave på 59.800 kr. – (2014) eventuelt ved een gang årligt at blive spontant gavmilde og eftergive et afdrag på hvert af de to rentefri familielån. Husk at dokumentere denne eftergivelse!!!
Man skal være opmærksom på, at restgælden forfalder til betaling ved din død. Du bør eventuelt tage højde for denne situation i et testamente.

Jeg hører forsat gerne, hvis der er nogle, der har andre gode faktuelle bemærkninger eller forbedringsforslag til det viste gældsbrev/anfordringslån/familielån.