Forside Fora Bolig og realkredit Afvikle min boligkredit med afdragsfrihed ? Afvikle min boligkredit med afdragsfrihed ?

#204212
thsv

Hvis vi tager udgangspunkt i RDs takster for adm.bidrag er din samlede rente på F1-lånet jo netop lav, da I er kommet under de 60% i belåning og F1-renten er jo nærmest den laveste nogensinde med refinansiering omkring 0,5% + adm.bidrag.
Et prioritetslån til 2% er ligeledes meget billigt og ligger nærmest udelukkende over de 60% i jeres tilfælde ved en vurdering på de 2,6 mio. kr. I dette interval er adm.bidraget på 1,5262% mod de 0,6167% ved 0-60% belåning. Der vil derfor intet være at tjene ved at omlægge Prioritetslånet til Realkredit og I mister den flexibilitet som prioritetslånet giver.
Tillægget i adm.bidrag på RK-lånet vil kun være 0,1% ved at vælge dette som afdragsfrit, og så kan man jo kanalisere flere penge til prioritetslånet eller øget forbrug, der er dog gebyrer forbundet hermed, omend de nogen gange er beskedne i forbindelse med refinansiering (500 kr hos RD), da Flexlån typisk indeholder bestemmelser om afdragsfri perioder.
Mit valg ville være at afdrage masivt på boligkreditten, da et billån bør være afdraget på 10 år.
Ønsker i en bedre økonomi og mere faste ydelser kan I jo evt. omlægge til et stort lån, men så er der yderligere gebyrer til låneomlægning og garantistillelse, men ydelsen vil blive genberegnet som et 30-årigt lån og afdraget formindskes. I kan dog ikke forvente et nyt prioritetslån til 2 %, hvis I senere ønsker den mulighed ingen.
Alternativt kan I senere omlægge F1-lånet når afdragene bliver voldsomme i forhold til restgælden og så overveje til den tid om I stadigvæk vil have boligkreditten.