#203970
Anonym

Køber du huset vil dit rådighedsbeløb stige med ca. 300 kr. til ca. 4.800 kr., da nettoydelsen på huset er oplyst til 3.100 kr. mod din nuværende husleje på 3.400 kr.

At dit rådighedsbeløb stiger med 1.500 kr. om 4 år hjælper dig ikke meget i dag, da du skal have nok til at klare dig for indtil da. Kan du ikke klare dig for de 4.800 kr. må du tære på den resterende del af din opsparing.

Den opsparing på 100 tkr som du har i dag, kan hurtigt få ben at gå på. ½-delen eller mere er hurtigt brugt til udbetalingen, flytteudgifter og diverse købsomkostninger, herunder advokat-bistand. Iflg. dine oplysninger kommer der også udgifter til etablering og reparationer.

Om det er lettere at overtage det eksisterende lån i huset end at optage et nyt lån, afhænger helt af hvilken slags lån det drejer sig om. Er det et kreditforenings- eller et banklån, vil man fore-tage den samme kreditvurdering som ved et nyt lån.

Et rådighedsbeløb på 4800 kr. svarer stort set til hvad man vil have under en gældssanering, men som angivet i andre indlæg, skal du også regne med, at der kommer udgifter til vedligeholdelse af huset og at udgifterne til lys, varme og vand meget vel kan blive større end i dit nuværende lejemål. Dine oplysninger og det forhold, at du har været i stand til at opspare 100 tkr. tyder dog på, at du sandsynligvis vil kunne klare dig for de 4.800 kr. mdl. de næste 4 år. Men dine resterende år på arbejdsmarkedet og dine pensionsforhold, skal også taget i betragtning.

Hovedårsagen til at jeg fraråder dig køber, er dog din oplysning om, at huset er for stort til en person og at du derfor køber et større hus end du reelt har brug for, med alt hvad dette indebærer af ekstra udgifter til opvarmning og vedligeholdelse samt bøvl med eventuelle lejere. Det for store hus kan derfor hurtigt blive en dødvægt, som du kun kan slippe ud af ved at sælge huset igen. Og her skal du tænke på, at du selv betegner huset som værende uomsætteligt.