#203762
Anonym

Hej Metais

Mange tak for dit svar.

Tråden var et spørgsmål om der var et lovkrav om at skulle have en foreningskonto når man har et cvr nr.

Da den danske bank ikke havde rådgivet mig eller tilrådet mig som du skriver, men havde sagt at man “skal have” en foreningskonto. Hvilket Tanja var flink at gentage da jeg kontaktede hende.

Det er med denne information jeg vender tilbage til foreningen og får dem overbevist om at det er et krav at man skal have en foreningskonto.

Da det jf. Danske Bank er et krav at have en foreningskonto spekulere jeg ikke så meget over hvilke gebyrer der foreligger. Først da jeg ser størrelsen på gebyrerne går det op for mig at det virker unaturligt at alle foreninger skal betale så meget i gebyr.

Med jeres hjælp, kan jeg nu forstå at “UANSET om kontoen i banken er registreret på kassererens cpr-nummer eller på et cvr-nummer. Så personen kan IKKE bruge foreningens penge privat, uden at nogen kommer efter ham.” Direkte modsat at det som Tanja fra Danske Bank oplyste, samt at det ikke er et krav at have en foreningskonto bare fordi foreningen har et cvr nr. Kan jeg konkludere at Danske Bank har altså ikke rådgivet men udtalt sig “fuldt ud ukorrekt”.

Problemet er løst og jeg lukker dermed tråden.

Foreningen må nu vurdere om de skal skifte bank eller acceptere de høje gebyr.