#203618
fk2001

Nu skal vi huske at realkreditselskaberne alle er ejet af bankerne undtagen BRF, så bankerne udkonkurrere ikke realkredit uanset hvordan de får det til at se ud.

Jyske Banks F1 lån har en ÅOP på 1,22% (30 års lån / 10 år uden afdrag) Det er væsentligt billigere end mit tilsvarende F1 flexlån ved RD. Jeg giver 1760 kr/md. for et lån på 1360000, svarende til en ÅOP på 1,55%. I mit seneste brev med rentetilpasning er renten 0,52. Resten må jo så være bidrag, dvs. mere en 1%!!!!

JB skriver: Renten fastsættes med udgangspunkt i Jyske Banks F1 Grundrente – uden at komme nærmere ind på hvad dette er. Har du nogle oplysninger om dette?

Der er også et Q4 lån hvor renten fastsættes hvert kvartal. Her er renten fastsat med udgangspunkt i CIBOR 3 iflg. hjemmesiden. Renten er pt. 1,46. CIBOR 3 er pt. 0,27, så der er altså tillagt 1,19 procent point. Så må man jo håbe at dette tillæg er fast en gang for alle. Mange af medlemmerne på mybanker blev brændt af noget så grusomt da EIK havde noget tilsvarende men hvor man pludselig hævede tillægget da CIBOR renten kom lidt længere ned end man først havde regnet med.

Jeg siger ikke at JB’s nye lån ikke er interessante, men man skal være meget opmærksom på hvordan renten tilpasses og at banken ikke blot kan skrue uhæmmet på rentetillægget som det pt. sker med bidragssatserne.

Mvh. Frank