#203550
Mikey 68

Jeg har været hos Uvildige i Lyngby og gav så vidt jeg husker omkring 5000kr inkl. moms for en generel gennemgang af min økonomi – de fik kopier af en masse papirer og efter de havde kigget det igennem, så aftalte vi et personligt møde med den egentlige gennemgang.

Mente jeg havde fin styr på min økonomi inden og blev derfor lidt overrasket over de ting jeg havde “overset”.

Jeg blev vejledt lidt omkring skatteoptimering – herunder løn op til topskattegrænse og evt. indbetale på ratepension for at udskyde resterende topskat og resten som udbytte til holdingselskab (er selvstændig).

Blev anbefalet at overveje mit realkreditlån med afdragsfrihed, da der var overskud på budgettet og det bare stod på min lønkonto til lav rente – ikke just raketvidenskab; men jeg havde bare ladet stå til i flere år og efter rådgivningen fik jeg gjort noget ved det 🙂

Det mest interessante råd var at flytte mine private pensionsopsparinger væk fra banken (som styrede investeringen og tjente tykt på det). De blev flyttet til Nordnet, som var en af de muligheder rådgiveren pegede på… Det kostede en formue i gebyrer at slippe fri af banken (og deres service faldt til nul i processen, så de blev skiftet ud også); men de er nu ved at være tjent ind alene på de løbende gebyrer jeg nu slipper for.
Der blev foreslået at kigge på passive investeringsforeninger – Majinvest, Sparindex og Optimalpension var dem som blev nævnt som eksempler.
Der blev ikke snakket om ETF’er, dem blev jeg først opmærksom på efterfølgende via forummet her bl.a.

Alt i alt har det godt kunne betale sig for mit vedkommende – jeg har +20 år til pension, så løbende omkostninger kan blive til rigtig mange penge i den periode..