#203506
Anonym

Sandheden er som regel ilde hørt, ikke ?

Men bundlinjen er, at vi står med et historisk lavt renteniveau.

En tilbagevenden til et historisk gennemsnitligt renteniveau (hvilket med stor sandsynlighed vil indtræffe indenfor de kommende 5 år) vil give dig en markant ydelsesstigning. Derfor er det klogt at tilpasse dit forbrugsmønster til den nye virkelighed allerede nu og gemme afdragsfriheden til du virkelig får brug for den?

Hvis den korte rente eksempelvis stiger med 2% kan du alt andet lige forvente at boligpriserne falder 15-20%. Det betyder, at du i en rentestigningssituation har en stor risiko for at du ikke kan omlægge boliglånet med henblik på at opnå en ny periode med afdragsfrihed.

Med andre ord står du tilbage med en høj (eller højere rente) samtidig med du skal til at afdrage. Det er en giftig cocktail for den, der kører sin privatøkonomi til kanten.

Det der definerer en “flextumpe” er lige netop, at han hverken kan eller vil afdrage – hverken på kort eller lang sigt, samt at han hverken kan eller vil se realiteterne i øjnene. Jeg lader definitionen stå, så du kan tænke lidt over om du falder ind under den definition.