#202964
Anonym

Hvis der ikke er noget galt med min finansielle lommeregner, når jeg frem til, at et lån på 25.000 kr. med en ydelse på 1.000 kr. pr. måned og en løbetid på 46 måneder må have en månedlig rente på ca. 2,94%.

Hvilket er meget for et banklån. Så der er et eller andet der ikke passer, hvilket ovennævnte svar også tyder på.

Til dit oplyste rådighedsbeløb kan fremføres, at man i en offentlig gældssanering accepterer et rådighedsbeløb på 5.740 kr. pr. måned til en enlig voksen. Heraf skal den pågældende selv betale alle andre faste udgifter end husleje, lys, vand og varme og evt. medicinudgifter. Så hvis alle dine faste udgifter er fratrukket, inden du når frem til rådighedsbeløbet på 5.000 kr. når lånet til indskud er betalt, er dit rådighedsbeløb ikke meget større end det beløb der accepteres i en gældssanering og som også er grænsen for, om SKAT må foretage lønindeholdelse.

Så hvis oplysningerne fra banken ikke er en decideret fejl, må forklaringen være, at man ikke anser dig som værende kreditværdig, og at den høje rente derfor enten skal kompensere for bankens forøgede risiko eller afskrække dig fra at optage lånet.