#202196
Ole Laursen

Karsten, hvis du kigger på ifr.dk under Statistikker -> Risiko -> Stabilitetsmål, så prøv at vælge korte danske obligationer som nok er det med mindst risiko i.

Hvis du så klikker på en af foreningerne, kan du se hvad du konkret ville have fået i afkast hvis du havde investeret hele formuen på forskellige tidspunkter, 1 år eller 3 år tilbage (men det er nu en dårlig strategi, det er bedre at smøre købene lidt ud så du ikke risikere at købe alting på en top).

For mit vedkommende sætter jeg dem hellere i en investeringsforening end en låst højrentekonto fordi:

– udbyttet er efter min research gennemsnitligt noget højere, selv for de mindst risikofyldte (og for f.eks. højrenteobligationer/junk bonds er gennemsnittet måske det dobbelte afkast)

– jeg kan realisere dem når jeg vil uden at tænke på dekort og lignende (men selvfølgelig under hensyn til hvad markedsprisen for papirerne er pt.)

– jeg slipper for hele den der mølle med at man kun kan sætte penge ind på bestemte tidspunkter og helst skal sammenligne tilbud og evt. oprettes som kunde i en anden bank osv.

Hvis man er lidt langsigtet, betyder det ikke så meget at markederne kører op og ned. Jeg har gjort op med mig selv at om jeg i uheldigt fald skulle ende med at sælge med et par procents tab fordi jeg pludselig skal bruge pengene, så går det nok. Over et årti udligner det sig. Obligationsejerne har de seneste år nydt godt af at renten er faldet, men det vender nok inden for de næste par år.