#202088
gebyrjagten

Du betaler først skat når du realiserer dine aktiegevinster med mindre du kører med lagerbeskattede indexforeninger, som fx ETF’ere der har betydeligt lavere omkostninger, nogen ned til 0.1%, modsat danske inv.foreninger der har ½-4% i omkostninger pr år.

Men høje omkostninger er ikke nødvendigvis en ulempe, idet nogen inv.foreninger ikke alene har de højeste omkostninger, men samtidigt højest afkast. fx BLS danmark og BLS GLOBAL, der performer – set over flere år – langt bedre end indexforeninger og benchmark. Kvalitet koster!

Og hvis man ikke tror på dette eller kan gennemskue at nogen porteføljemanegers bare ER bedre end andre, så er det en god idé at vælge indexfonde, hvoraf VANGUARD er de billigste med omkostninger ned til 0,1% og iøvrigt blandt en af verdens største udbydere af indexfonde – også målt på indskud.

http://www.blscapital.dk/portefoljer/globale-aktier/afkast-globale-aktier/
http://www.blscapital.dk/portefoljer/danske-aktier/afkast-danske-aktier/

Men til det opr. spørgsmål, så stiger aktier 7-8% om året set over mange år. Og bolig omkring inflationen set over mindst en generation, så aktier hvis du vil investere. Tilgengæld er aktiegevinst skattepligtigt, hvilket boligafkast ikke er, men selv efter skat (28-42%) giver aktier mere i afkast.