#201360
gebyrjagten

Et supplemement.

Det er vigtigt at du selv administrerer din portefølje, eksempelvis med årlig pleje med et mix af alle aktivklasser som du kan finde i saxo-porteføljer, men derfor kan det godt være at det skal indkøbes over Nordnet eller noget andet billigt.

En passiv portefølje af ETF’ere kan rebalanceres årligt således at det, der er steget mest, sælges og det, der er faldet suppleres der op i , således at aktivklasserne har samme procenter.

Leocat har foreslået noget VANGUARD og der er også efter min opfattelse det sted eller de ETF’ere, hvor omkostningerne er i bund. Modsat NORDEA INVEST BALANCERET og lign, hvor de også balancerer ad hoc, således at de gør arbejdet men omkostningerne for balancerede inv.foreninger er ofte 3/4 % – 1½ % og dette kan spares ved at køre passive porteføljer. 1 % sparet om året er mere end 10% over 10 år på grund af den akkumullerende effekt. Derudover har NORDNET ingen årlige depotomkostninger men man kan også vælge INTERACTIVEBROKERS, der er en af verdens største platforme for aktiehandel, der har mikroskopiske gebyrer. Små sparede gebyrer er en kæmpe gevinst på lang sigt.

SAXOBANK har dog flere foreslag til portefølje og overraskende fortalte og ‘beviste’ FORMUEPLEJE at en portefølje med 75% obligationer og 25% aktier har lavere risiko end 100% obligationer. Det håndterer FORMUEPLEJE SAFE – afdelingen, men hvad er LEOCATS og andres vurdering af SAFE ?