#201322
gebyrjagten

Der er ingen der ved noget andre ikke ved. enig. Det er setup’et det handler om. Fx er Nordea bedre ledet end roskilde bank, Ringkøbing landbobank bedre ledet end danske bank, Lego bedre ledet end toys ´r us osv. Hvad ved de dygtigste? Tjaa … Deres fundament og værdier er forskellige, ligesom du kan se på min portefølje at der er en overvægt at valuefilosofier, altså warren buffet i en eller anden version. BLS, Nielsen folk med 20-30 års erfaring hvilket er bedre end gennemsnittet og derved er deres erfaringsgrundlag større. Det betyder ikke at de ‘ved’ mere, men de kan bedre lægge en kabale.

Du har ret i, at deres omkostninger er større end gennemsnittet, faktisk meget større, men alligevel er deres afkast også meget større end andres – efter omkostninger. Også her koster kvalitet, ligesom hos advokater, IRMA, tøj osv.

Jeg synes ikke det er mærkeligt at ledelser i inv.foreninger er forskellige ligesåvel som i banker, legetøjskoncerner, supermarkeder og endda ETF’ere. Hvorfor er VANGURD billigere? FX på grund af VOLUMEN.
Hvorfor er BLS bedre, FX på grund af et setup af vækst/value. Ligesom SKAGEN GLOBAL er markant bedre end benchmark. Deres koncept er de 3 U’er, dvs upopulære, undervurderede og underanalyserede aktier, dvs det folk ikke gider se på.

Så jeg mener der er forskel på ledelser og setup’s i inv.foreninger. Men intellektuelt er ingen klogere eller har højere IQ end andre.