#200998
Anonym

Som du selv er blevet klar over på nuværende tidspunkt, er et grundlæggende både en farlig og dårlig ide at lave gearede investeringer i værdipapirer.

Når både det investeringen og de aktiv du har stillet til sikkerhed for investeringen falder samtidig, så står du i en vanskelig situation.

At banken nu vil hæve renten på forbrugslånet, er der ikke noget at gøre ved på nuværende tidspunkt, såfremt det fremgår af kreditaftalen, at renten kan justere renten frit. Og det vil det formentlig gøre. Et halmstrå du eventuelt kunne forsøge at klamre dig til kunne være, at banken kan ifalde ansvar for dårlig investeringsrådgivning.

Grunden til banken ønsker at omlægge forbrugsgælden til boliggæld er formentlig, at der så er pant i boligen. Den dag boligens pris måtte stige, falder bankens risiko, hvilket igen betyder, at bankens solvensreservation falder.

Finanstilsynet har generelt kritiseret de mindre banker for at have for dårligt styr på pant og sikkerheder. Denne handling kunne godt være en reaktion på et tilsynsbesøg.