#104130
Anonym

Selvom eksperterne siger at renten vil stige, så er der alligevel ikke ret mange, der lytter til dem, da stadigvæk hele 74% af flekslånerne har valgt 1 årige lån.

Og kun ca 25% har valgt fastforentede lån eller F3 eller F5. De fleste tænker selvfølgelig kun på hvor meget de kan spare pr. måned her og nu ved 1 årige lån. Så vidt jeg kan regne ud sparer man da også brutto ca. 2200 kr. ved et lån på 1 mill., hvilket vel giver en netto besparelse på omkring 1500 kr.

Det er da muligt at renten forbliver lav i de næste mange år, men der skal ikke meget til før den kan begynde at stige. Kommer der bare lidt mere gang i den tyske og andre vesteuropæiske økonomier, så vil tro at inflationen og renterne vil stige, men hvor meget kan ingen sige.

Selvom jeg ikke har fast ejendom med hverken fastforrentede eller flekslån, så ville jeg nok vælge et fast forrentet lån. Men bare alle tror de gør det rigtige, så er det jo fint nok. En vis tvivl har enhver flekslåner vel også? Og bare den så ikke ødelægger nattesøvnen og dermed helbredet.

Og husk, man kan jo ikke gøre det rigtige hver gang, hvilket jo også gælder det kære aktiemarked.

Og sidst men ikke mindst: Mange pensionsselskaber kunne godt tænke sig en hurtig renteforhøjelse for bedre at kunne opfylde deres forpligtelser overfor kundernes rentegarantier.