#200726
OBS

Man kan jo sige at der er mange muligheder for at strikke en finansiering sammen, da der potentielt er mange forskellige strenge at kunne spille på.

Der er et sommerhus som potentielt kunne belånes med et kreditforeningslån på 1.5 – 1.8 millioner (60% af 2.5 – 3 milloner). Der er investeringer (jeg formoder det er værdipapirer – aktier og obligationer) som kunne sælges og bruges til at betale for lejligheden. Derudover kan I jo få 80% belåning i kreditforeningen i selve lejligheden, svarende til 1.760.000 kr., så der kun mangler en restfinansiering på 440.000 kr.

Men spørgsmålet er selvfølgelig nok i første omgang om jeres formue og lønindtægt er ligeligt fordelt imellem jer, eller om formuen kun tilhører den ene af jer (relevant, da I ikke er gift)?
Grunden til at man kunne bringe formuen i spil, er at der er jo ikke meget fidus i at optage gæld og så samtidig have en formue som kan realiseres eller friværdi der kan belånes, men omvendt gør det også en forskel hvordan formuen er fordelt imellem jer (håber du kan følge min tanke).