Forside Fora Privatøkonomi Bedste pensioner? Bedste pensioner?

#200494
Anonym

Gode svar.

Er der nogen af Jer, der kan anbefale et konkret institut mht. privattegnede pensionsopsparinger i forhold til ÅOP og afkast? Egne erfaringer?

Indexfonde er vist en god ide rent økonomisk. Men det kræver, at jeg opretter et pensionsdepot i min bank og handler med det (går jeg ud fra). Jeg er interesseret i at smide penge i et pensionsdepot og så ikke tænke mere på det.

Jeg forsøger at finde klar besked om bankers ÅOP, hvilket dog synes noget vanskeligt.

Alm. Brand bryster sig fx af, at Magasinet TÆNK Penge har kåret deres traditionelle pensionsordning som markedets billigste. Men hvis man går ind på deres omkostningsmåler og indsætter 20.000 (årlig indb.), vil den ÅOP være 9,6%. Til trods for, at deres ÅOP falder i takt med årene og jo flere penge der indsættes, er 9,6% et helt vildt dyrt udgangspunkt og svært at forene med ”markedets billigste”.

TopDanmark har også nogle pebrede første års ÅOP’er, som er imellem 8,49% og 7,73%. Imidlertid har de et gennemsnit på 0,81%, hvilket er i den rimelige ende.

Nordea har øjensynligt en gennemsnitlig ÅOP på 1,78%, hvilket er højt. Man kunne så håbe på, at det blev billigere med tiden og hvis man havde et depot i forvejen. Ved ikke lige, om det er praksis eller hvad.