#200400
Anonym

Fordi med mindre du er placeret i toppen af den absolut indkomstmæssige elite. Det vil sige har du indtægt på 750.000 kroner eller mere før så skat, så får du en kongelig behandling med lav rente og de holder døren for dig når du besøger den lokale bankfilial.

Men er du derimod placeret mellem 220-350.000 årligt, så er du som udgangspunkt en økonomisk belastning for din bank/realkreditudbyder. Og det vil sige de gør alt hvad der står i deres magt for at gøre livet så surt som overhovedet muligt for dig med renteforhøjelse, gebyrforhøjelser osv. Selvom du passer dit låne-arrangement.

Derfor hvis du ved mig dig selv at du aldrig vil komme op på en indkomst eliteklassen, så lad være med at låne penge nogensinde. Spar op til fjernsyn, bil, køkken, rejser, bolig.

Mens jeg læste havde jeg en kassekredit i Jyske Bank (hvor de satte renten op hver kvartal påtrods af jeg aldrig trak over) og havde en fast indtægt + SU mens jeg læste. Plus jeg et lille lån hos Handelsfinans og Danaktiv. Det at have gæld og ikke have en indtægt som overstiger 250.000 kroner årligt (selvom min samlede gæld aldrig oversteg 50.000). Det er værste mareridt du kan forstille dig.

Er lønmodtager i dag, og det er snart 5 år siden jeg kom ud af min gæld til Jyske, Danaktiv og Handelsfinans. Men har altid sagt nej til diverse tilbud om huslån, billån, lån til fjersyn osv. For jeg ved gæld det er noget fanden har skabt, og man skal sige til sig, hvis jeg kan leve uden dit og dat, så hvorfor bringe sig selv i afhængighed ved at optage gæld?