Forside Fora Privatøkonomi Samlever lejeindtægt? Samlever lejeindtægt?

#200296
Ole Laursen

Jeg synes der er to hensyn – kortsigtet handler det om at finde ud af om I skal bo sammen på længere sigt. Der skal man vælge en løsning der er nem og ikke kræver mange overvejelser. F.eks. at den anden part betaler de almindelige udgifter til mad osv. eller ikke betaler noget specifikt til at starte med – økonomien vælter vel ikke af at have en samlever boende et par måneder. 🙂

Jeg kan ikke se noget galt i at man betaler husleje uden at få gavn af opsparing i huset. Det er ganske almindeligt at leje i stedet for at eje, og jeg kan ikke umiddelbart se hvorfor det skulle gøre nogen forskel om man bor sammen med udlejer eller ej. Det er vedkommende der ejer huset, der står med gælden og risikoen og skal hæfte for løbende reparationer osv.

På længere sigt må man gøre op med sig selv om man vil have fællesøkonomi eller hvordan man vil køre tingene. Det eneste der er virkelig vigtigt her er at tale sig frem til en løsning som begge parter er tilfredse med, både nu og i fremtiden. Også så ingen af parterne risikerer at stå med skægget i postkassen – vi kender nok alle eksempler i den nærmeste familie på at små sten efter tyve års ægteskab kan have udviklet sig til forbitrede stridspunkter.