Forside Fora Privatøkonomi Udvælge ETF’ere til pensionsinvestering Udvælge ETF’ere til pensionsinvestering

#200126
Mikey 68

Jeg svarer lige på mit eget spørgsmål i tilfælde af svaret kunne interessere andre… Jeg fandt nemlig på at spørge Nordnet (hvilket jeg jo burde ha startet med) og fik et kompetent svar:

“Det er korrekt forstået, at du på nuværende tidspunkt via din pensionsopsparing ikke kan investere i f.eks. amerikanske ETF’er, da disse endnu ikke er blevet UCITS-valideret. UCITS-valideringen er således mest udbredt inden for særligt tyske og engelske ETF’er, men vi må henvise til vores mæglere, hvis du ønsker at investere i disse. Vores mæglere vil ligeledes kunne oplyse dig hvilke ting, du bør være særligt opmærksom på.

Du kan via vores partnere finde de forskellige ETF’er, og under fakta for en given ETF læse, om den er UCITS-godkendt: https://www.nordnet.dk/etf/partners

Såfremt du ønsker at investere for frie midler og dermed ikke er begrænset af UCITS-valideringen finder du en udemærket ETF seeker på Bloomberg’s hjemmeside: http://www.bloomberg.com/apps/data?pid=etfscreener

Hvis du via dit pensionsdepot selv forsøger at investere i en ETF, vil du, når du forsøger at gennemføre handlen opleve, at handlen ikke kan gennemføres. Der er således en række administrative begrænsninger, som sikrer, at du ikke ved en fejl kommer til at erhverve dig ETF’er, som ikke er UCITS-godkendt.”