Forside Fora Privatøkonomi Udvælge ETF’ere til pensionsinvestering Udvælge ETF’ere til pensionsinvestering

#200098
Mikey 68

Jeg er tilhænger af en høj risiko, da det er en pensionsopsparing, som der ikke indbetales til og den først skal hæves om 20+ år… Så der er rigelig tid til at blive klogere og omlægge strategien hen ad vejen.

Jeg er enig Ole, med dine betragtninger omkring nye markeder vs udviklede markeder og forventer ligeledes at have købe en ret høj andel i nye markeder – de er jo desuden faldet en hel del den seneste tid, så forhåbentlig går det snart den modsatte vej igen 🙂

Er der noget rent lavpraktisk man skal være opmærksom på ellers? Kan se de forskellige EFT’er handles via forskellige børser og er derfor baserede på forskellige valutaer.

Hvis jeg går på nordnets ETF-torv og søger på fx forvalter = iShares (har jeg set omtalt positivt flere steder), og subkategori = emerging markets, dukker der 8 fonde op.
Jeg var interesseret i en der følger MSCI Emerging Markets og umiddelbart er der 3 af dem (alm, small cap og index) – men synes ikke de stemmer overens med dem jeg kan læse om her: http://dk.ishares.com/da/rc/produkter/oversigt/EMEQ_GLOBL – så er lidt i tvivl om hvordan jeg sikrer det er de rigtige?