#199558
Anonym

Jeg er egentlig heller ikke specielt ivrig, det er mest af nød at jeg er der.
Jeg syntes bare det ville være smart at min kone og jeg har konto i samme bank.
Det giver da nogle små fordele, så som øjeblikkelig overførsel imellem konti.

I forbindelse med at vi skulle stille garanti overfor udlændingestyrelsen, var jeg ude at forhøre mig hos andre banker. Vi skulle deponere 50.000 på en konto som kommunen har pant i.
De to banker jeg fik fat i var dyrere end Basisbank. Nordea kunne tilbyde 0% i indlåns rente, og Sydbank 0.25%. Sydbank hørte jeg alligevel aldrig fra selvom hun lovede at kontakte mig dagen efter mit 30 min lange og udspørgende interviev. I Basisbank var det trodsalt 0,75%. Ja det er alligevel så lidt der er tjent at det næsten kan være ligemeget. Vi havde 3 uger til at skaffe garantien, og tiden løb ud, så jeg endte tilbage i Basisbank.

Her kopierer jeg den seneste korespondence med dem. De siger her at min kone skal have indtægt for at få et kort. Ifølge Michael skulle den påstand være modsagt af et ankenævn, kunne dog ikke finde noget om det på Basisbanks hjemmeside.

Hej Basisbank

Nej der ligger ingen ansættelseskontrakt endnu.

Jeg mener da at det er en logisk forudsætning at hun oplyser et kontonummer til sin arbejdsgiver, sådan at kontonummeret kan skrives i kontrakten.

Ellers skulle jeg besvære hendes arbejdsgiver med at lave en foreløbig kontrakt, som jeg kan fremvise jer,
for derefter at få lavet den rigtige kontrakt.

Har alle med dansk cpr nummer ikke ret og pligt til at have en nemkonto?
Det er så vidt jeg ved ikke et krav at man skal have en indtægt.

Ifølge denne bekendtgørelse

“§ 20. Et pengeinstitut kan ikke uden en individuel og saglig begrundelse nægte at oprette en almindelig indlånskonto.”

Hvad er begrundelsen for at i skal se ansættelseskontrakt?

Hej kunde

Al den mailkorrespondance frem og tilbage forsinker processen i at få oprettet en Nem-konto til din kone.

Som jeg også har sagt til dig tidligere er det ikke noget problem at oprette en konto til din hende, derfor undre det mig også meget at du begynder at kaste paragraffer ind i korrespondancen. Jeg kender udemærket loven, tak.
Det er en forudsætning for din kone at hun har en indtægt hvis hun skal have et kort – og hvis hun allerede har fået et job – så er det i min verden normalt at man udarbejder en kontrakt som man underskriver når alle parter er enige om forholdene. Derfor er det også kun normal procedure for mig at bede om en ansættelseskonterakt. Jeg kan jo kun forholde mig til det du skriver.

For at undgå yderligere misforståelser fortsætter denne korrespondance pr. telefon. Hvornår kan jeg ringe dig op og på hvilket nummer? Jeg har tidligere nævnt for dig at vi burde tage denne snak over telefonen – og eftersom tonen ikke bliver bedre pr. mail går jeg ikke videre med denne ansøging før vi har talt sammen.

Jeg vil være 100% sikker på at vi to er enige når jeg begynder at oprette resten.

Venlig hilsen
Basisbank