#199422
peter holm larsen

Alt i alt handler det jo om, at finde en fair pris mellem parterne.

Og der er mange elementer man kan tage med i betragtningen.

Et er selvfølgelig, at hvorfor skal den der flytter slippe bedre økonomisk ved at ekspartneren overtager huset. Der er vel en vis rimelighed i at denne fordel ikke 100% skal tilfalde “sælger”.

Et andet væsentligt argument, er vel også at ejendomsmæglerens pris ikke nødvendigvis afspejler den forventede salgspris – her er et prisafslag på 10% jo heller ikke usædvanligt. Og der er vel igen lidt fairnes i at der der overtager ejendommen evt kan overtage ejendommen med i prisnedslag i forhold til ejendomsmæglerens vurdering.

Er jo ikke 100% fair nødvendigvis, at når man ved den ene part gerne vil overtage ejendommen pga. børnene så tager denne part som gidsel og kræver en urimeligt salgspris for ejendommen.

Det letteste økonomisk var jo at sætte ejendommen til salg – og så helt afhænde denne – men det er jo heller ikke nødvendigvis bedst for forholdet og børnene.

Og synes ikke det ud fra en samlet vurdering er urimeligt at huset prissættes 10% lavere end mægler vurderingen og I så tager udgangspunkt heri.