#199156
Anonym

VBturbo, nej du forstår ikke ret meget, det er vi efterhånden mange, der er udmærket klar over.

Og du forstår da slet ikke det danske Finanstilsyn og den svenske Finansinspektionen har store bekymringer om banker, der funder langfristede fordringer hos kunderne ultra kort. Du forstår ikke, hvorfor 3-måneders funding pludselig kan blive dybt problematiske i markeder, hvor der er et skift til det værre. Og du forstår ikke, på et aggregeret niveau hvorfor en gennemsnitlig løbetid på 5 år i fundingen i Realkreditinstitutterne er noget sikrere end banker, der funder meget store boligudlån i Danmark, Norge og Sverige med ultra kort Funding på kun 3 måneder.

Jeg ser en overhængende fare for, at det svenske Finanstilsyn kommer med et pålæg, der tvinger Handelsbanken ud i længere Funding og større kapitaldækning. Når det sker, kommer priserne i ind- og udland op!

Og i forhold til skifteomkostninger, så er det jeg siger til dig, at den påståede skifteudgift på 7.500 (jeg har grundlæggende min tvivl om din sanddruelighed) er langt mindre end den udgift du kommer til at betale den anden vej. Så din såkaldte “exit-strategi” lyder nærmere som en “grexit-strategi”, nemlig, at du sidder tilbage med et valg mellem pest eller kolera.

Men god vind med at konvertere og bankskifte din privatøkonomi til døde!