#199048
Anonym

Jeg kan godt lide VBturbo i forhold til de svenske bankers billige prioritetslån siger “p.t.”

For lige præcis når vi taler Handelsbanken, så er det særdeles vigtigt at lægge mæke til det lille ord “p.t.”.

Det er rigtigt, at Handesbankens prioritetslån i øjeblikket er lige så billige som de korte flexlån, men men men…

Læg lige mærke til

1) At den svenske “Finansinspektionen” barsler med markante stramninger i relation til CRD IV, CRR og Basel III.

2) At Handelsbankens er den bank i norden, der har den absolut højeste udlånsgearing. Udlånet i forhold til indlånet udgør en lige nu en faktor 2,4 – og det er væsentligt mere end Nordea og SEB Bank.

Udlånsgearingen giver en en klar og allestedsnærværende fare for, at der kan komme en “renteeksplotion”, hvis investorerne pludselig ændrer opfattelse af Handelsbankens soliditet og mulighed for at opfylde de nye kapitaldækningskrav.

Især den meget korte funding (de fleste af Handelsbankens udestående prioritetslån fundes med kun 3 mdr løbetid) er et problem.

Den dag Handelsbanken mødes med krav om øget koncernspecifik risikopræmie fra investorerne, vil merudgiften blive væltet direkte overpå kunderne.

Faren er, at VBturbo’s lyksalighed i Handelsbanken bliver kort.

Og hvad skal VBturbo så gøre? Ja enten skal manden bide i det sure æble og betale flere procent mere i rente i forhold til realkreditlånet. Eller også skal han krybe tilbage til et af de danske realkreditinstitutter. Og med al respekt. Re-entry til realkreditten er ikke billigt. Alle stiftelsesomkostninger (bortset fra genanvendt variabel tinglysningsafgift) skal betales på ny!