#198868
Anonym

Bevar kapitalen intakt. Hvis du har arvet 3 mill. og du ikke har nogen gæld, er det med et beskedent forbrug muligt at leve af de penge resten af livet.

Der er to ting du bør undgå.

For det første skal de ikke investeres med for stor risiko. Stor risiko giver også et større afkast set over lang tid, men det vigtigste er at du bevarer de penge du har og ikke spiller dem væk.

For det andet: Du skal forsøge at få en forrentning som overstiger inflationen efter skat. Det får man ikke på en almindelig lønkonto. I praksis vil det sige at dine penge skal forrentes med en 4- 5 %.

Det afkast er til gengæld muligt i de fleste investeringsforeninger. Du skal sørge for ikke at lægge alle dine æg i den samme kurv. Spred investeringen, ikke kun i en investeringsforening, men sæt f.eks. nogen penge ind på en opsparingskonto med flere års løbetid til en høj rente, sæt nogle penge i en investeringsforening, køb f.eks. noget som følger de globale aktieindeks.

Så er du ret sikker på at dit afkast nærmer sig et gennemsnitlig markedsafkast og et afkast søm er tilstrækkeligt højt til at dine penge bliver mere værd og ikke ædes væk af inflationen.