#198832
Pro6

Hej AlphaMale,

Tror ikke det bliver så galt – kaos er et stærkt ord der kun dækker, hvis Coop foretager sig noget før de er forberedt. Coop-bank sender derfor en ansøgning til et MC branded kort når de klar.

Du spurgte (GP) i et andet indlæg om en mail fra Coop:

“Sådan som jeg læser den mail er

1) Indenfor den nærmeste fremtid dumper der en blanket ind af postkassen, hvor jeg, du og andre som på nuværende tidspunkt kan vælge om Vi vil er interesseret i et Coop Bank Mastercard.

2) Bliver så godkendt til den nye Coop Bank Mastercard, så vil Coop Bank gerne hjælpe med at opsige arrangementet hos Entercard.

Er du enig?”

Svar:

Ad 1: Der bliver tale om en ansøgning med en kreditscoring fra bunden. Coop kender ikke sine Coop-MC kunders gæld eller betalingshistorik, så de har ikke noget valg. De skal altså have kreditvurderingsmodeller mm på plads inden kort tid. Selve kreditvurderingsfasen (som sikkert kører på nettet med NemID) vil være kort for deres primære målgruppe (høj omsætning).
Ad 2: Coop vil sandsynligvis lægge et balance transfer tilbud i, så nuværende Entercard kunder kan give Coop ret (fuldmagt) til at overfører balancen fra Entercard. Det er kompliceret, men nok kritisk for at få de rentable kunder over.

Da Entercard ikke har lagt nogle ekstra fordele i re:member kortet målrettet Coop kunderne, så er det en no-contest til Coop’s fordel.

Til dig eller andre der har tænkt på hvorfor Entercard ikke blot solgte deres portefølje, så er logikken her at Coop har en plan, hvor omkostning til kreditvurdering og balance transfer er så lille, at de ikke har tilbud over kurs 100.

Entercard har heller ikke haft meget økonomi at forsvarer da porteføljen (hvis tidligere historier er sande) primært er fuld saldo kunder.

Men det bliver spændende at følge for med deres udmeldte priser og rabatter mm, så ser jeg en god mulighed for, at Coop kommer at tage markedet med storm.