#198818
HJL

Til iværksætter-tøsen
Du beskriver selv din største udfordring: Din indtægt er lille.
Det er positivt, at den er stabil.
Det er positivt, at du før har levet på en sten.
Det er positivt, at du har en god adfærd overfor banken.
Det er knapt så positivt, at du ingen udbetaling har.

Dine chancer for at få et lån vil øges markant hvis du følger denne plan.:
1. Find et mere realistisk mål for dine drømme.
2. Få banken til at regne på hvor meget dit rådighedsbeløb vil falde ved købet. Eller lav selv et overslag. Husk der skal være til vedligeholdelse af boligen. Dette er en meget overset post som kan have stor betydning for dit budget.
3. Spar det op som dit rådighedsbeløb vil falde, i minimum 6 måneder.

Således prøver du hvordan det er, at leve med store forpligtigelser. Det har også den positive bivirkning, at du
A. viser overfor banken at du sagtens kan leve for dit nye rådighedsbeløb og
B du får sparet op til noget af udbetalingen.

Husk også, at udover selve udbetalingen er der en del omkostninger forbundet med køb af bolig; flytning, advokat og ejerskifteforsikring. Sidstnævnte er blevet meget dyr indenfor de sidste par år.

Har du andre planer? Har du en kæreste der på et tidspunkt kunne komme med i dine planer? Hvor gammel er du? Er der mulighedder for at du kommer tilbage på arbejdsmarkedet igen?

Jeg tolker dit sidste indlæg som at du har forstået at det første projekt er helt urealistisk. Hvilket er et vigtigt skridt. Hvis du finder en “normal” bolig i stil med det skribenten thsv beskriver, så vil banken formegentlig stadig stille krav om en udbetaling. Mit bud er at de normale 5% er rigeligt også i dit tilfælde. Hvis boligen ligger langt fra alfavej så er det en anden sag.

Hvis du i din situation følger den plan jeg skrev om før, vil nogle banker stadig give dig et klart afslag alligevel og det er fordi dit rådighedsbeløb sikkert vil være lavere end det som banken har af krav. Andre banker vil have de argumenter der skal til for at kreditgodkende dig til købet, måske endda uden alle de 5% i udbetaling. Det siger sig selv at din nuværende bank klart vil være den som har mulighed for at opstille de bedste argumenter i forhold til, at du kan leve på en sten og at du har en god adfærd.

Derfor er mit vigtigeste budskab til dig:

Spørg i din nuværende bank om de har et firkantet syn på hvor stort et rådighedsbeløb en køber skal have eller om adfærd og historik kan tale for en bevilling med et lavere rådighedsbeløb end hvad der er standard. Hvis banken siger at du SKAL have 6-10.000 kr. om måneden ja så vender du tilbage hertil og spørger…

Hvem har erfaring med banker hvor man kan få lov at låne med et lavere rådighedsbeløb?

Det vil jeg se frem til at høre mere om. God dag til alle der læser med!