#198550
Anonym

Er det ikke også på den måde folk med skisofreni / grænsepsykose ser sig selv ?

De ser en masse konspirationer, som almindelige mennesker ikke ser.

Sandheden er jo, at der er grænser for hvor meget den ene bank kan hæve priserne uden at møde reaktioner fra de andre.

Og jeg forstår stadig ikke VBturbos gammelkommunistiske ide om at bankerne skal fungere som en slags socialkontor, et sted, hvor man omfordeler fra rig til fattig.

Gammelkommunisten synes jo at mene, at folk med et pænt engagement skal betale for alle “gratisterne”, som hverken har opsparing eller lån i banken kan have gratis netbank, gratisk pbs-betalinger, gratis visa/dankort, gratis kontooverførsler etc. etc.

Transaktioner koster, og enhver kundegruppe må betale for de ydelser de modtager. Hvis “0 kunderne” virkelig er så attraktive som VBturbo hævder, så burde man jo netop forvente, at pengeinstitutterne ville stå i kø for at konkurrere om kundegruppen.

Sandheden er, at bankerne ikke engang med et årligt kontogebyr på 4-500 kr. får hele omkostningen dækket på en “0-kunde”. Hvis man ikke prissætter ydelserne nogenlunde korrekt, så er realiteten, at de “gode kunder med et pænt engagement” skal finansiere “gratistgruppen”.

Det er ikke private virksomheders ansvar at sørge for denne omfordeling. Den omfordeling vi skal have i Danmark, skal staten stå for!