#198472
Anonym

Køb af en lejlighed til 595.000 kr. for frie midler vil inkl. omkostninger (ingen advokat) give en udgift på 600.000 kr. Indtægt ved fuld udlejning vil efter skat være godt 15.000 kr., forudsat der ikke betales topskat, svarende til ca. 2,5%.
Da der er tale om en ejerlejlighed, må det antages, at den ydre vedligeholdelse påhviler ejerforeningen. Der er imidlertid ikke afsat penge i budgetoversigten til indvendig vedligeholdelse, og det er min erfaring fra udlejning af feriehus, at der skal males og udskiftes inventar ca. hvert 10.år, hvis huset skal se indbydende ud.
Endelig er det normal procedure i feriecentre at kræve mindst én årlig hovedrengøring, normalt ved starten af sæsonen (hvilket jo er rimeligt nok). Har man ikke selv mulighed for at udføre arbejdet, koster det i størrelsesordenen 5.000 kr. for ekstern hjælp.
Jeg vil helt klart fraråde at købe en ferielejlighed udelukkende som investering: afkastet er ringe, og det er svært at frigøre de investerede midler. Men hvis man gerne vil have et feriehus til eget brug, er løsningen ikke dårlig – men husk at der ikke er noget mere trist end et halvlukket feriecenter på en grå regnvejrsdag uden for sæsonen.