#198344
Anonym

Løgn nr. 1: Du giver indtryk af at realkreditlånene er dyrere end prioritetslånene. Det er faktuelt forkert. Prioritetslånene er aktuelt dyrere end realkreditlånene og vil formentlig også være det i fremtiden.

Løgn nr. 2: Danske Bank er Danmarks dyrereste bank. Det er fuldkommen løgn. Mange af de små lokalbanker er dyrere. Danske Bank ligger i den billigste halvdel, men den nye prisstruktur differentierer mere mellem kunderne. For nogen er det faktisk meget attraktivt at være kunde i Danske Bank, for andre kundegrupper er det særdeles uattraktivt at være kunde i banken.

Min kritik af renteglidningen og marginalforøgelserne i Danske Bank er for så vidt intakte, men det er desværre noget vi møder i alle banker. Pointen er, at man til enhver tid skal være kritisk over for sin bank, og man skal være parat til at skifte når man kører fast.

Løgn nr. 3: Du påstår at boligprioritetslånene er langt mere fleksible end realkreditlån. Det er faktisk ikke rigtigt som det ser ud i øjeblikket. Kombinationen af et realkreditlån og genplacering på en indlønskonto til samme eller højere rente giver samme fleksibilitet og faktisk større sikkerhed for kunden.

Dit argument om “svære tider” holder heller ikke. Problemet med prioritetslånene er jo netop, at bankerne (modsat realkreditlån) faktisk kan nedskrive prioritetslånet med indeståendet på modkontoen så snart kunden viser svaghedstegn i form af arbejdsløshed, sygdom eller andet. Muligheden for at tvangsindfri (ikke misligholdt) realkreditgæld med indeståendet på en opsparingskonto eksisterer derimod ikke. Dvs. at realkredit+opsparing likviditetsmæssigt er en mere sikker konstruktion for kunden end prioritetslån+modkonto konstruktionen.