#197806
Anonym

Hvis du ønsker at sammenblande dine betalinger på lønkontoen og budgetkontoen, så foreslå banken at lukke budgetkontoen, således du fremadrettet kører alle dine betalinger fra lønkontoen. (Det er naturligvis dit eget ansvar at der til enhver tid er dækning på lønkontoen).

Nu ved jeg ikke hvordan det er i Norge og Sverige, men i Danmark opfatter bankerne en budgetkonto som værende et middel til at sikre, at kunden kan betale sine faste regninger til tiden over de kommende 12 måneder. Den sikkerhed er kompromitteret hvis kunden sammenblander betalingerne.

Når en kunde gentagne gange har behov for at overføre mellem budgetkontoen og lønkontoen kan dårligt ses som andet end objektiv indikation på risiko for fremtidig betalingsproblemer/misligholdelse.

Banken skal formentlig (ud fra Finanstilsynets retningslinjer) vurdere, at du er en potentiel problemkunde, som dels kræver tættere kreditovervågning. Bl.a. skal banken vurdere, om man fortsat tør opretholde kreditter og kreditkort i det pågældende engagement. Derudover skal banken forholde sig til, om der skal laves nedskrivninger (det være sig gruppevise eller individuelle) på det pågældende kundeforhold.

En bank, der ikke har solide procedurerer for kreditkontrol og nedskrivninger vil få offentlige påtaler fra Finanstilsynet og kan i yderste konsekvens miste banklicensen (hvilket betyder afvikling).

Så mit forslag er, at du bringer orden i din økonomi og sætter tærring efter næring. Så vil banken lade dig være i fred.