#114834
Anonym

Om jeg har et finansieringsselskab at anbefale er sådan set forholdsvis irellevant, hvis det ikke, i det mindste, er en del af et svar på det stillede spørgsmål.

Der bliver spurgt om en tommelfingerregel for hvor meget man kan låne ved blankolån. For at anskueliggøre Gode Råds ikkesvar-svar vil jeg komme med et lignende eksempel fra et boligforum, hvor der også husserer en plage.

Hvis man vil købe ejerbolig hed det sig i gamle dage at man kunne købe for 2,5 gange sin bruttoindkomst, nu for tiden plejer man at sige 3,5 gange bruttoindkomst. Nogle kan købe dyrere, nogle kan slet ikke købe, det er helt afhængig af ens økonomi, men det er alligevel et fint fingerpeg, hvis man bare vil danne sig et hurtigt overblik. Altså en TOMMELFINGERREGEL!

Hvis nu en person spørger: “Hvad er det nu tommelfingerreglen om bruttoindkomst siger”, så ville Gode Råd svare: “Lad være med at købe bolig, det er meget mere fornuftigt at leje.”

Jamen det er da også rigtigt, måske er det ufornuftigt at købe ejerbolig lige nu – MEN DET VAR IKKE DET, DER VAR SPØRGSMÅLET!

Du har åbenbart gjort det til din mission at redde folk fra at ende i gældfælden, måske fordi du, klog af skade, ikke ønsker at andre skal lave samme fejl som dig selv.

Men det er, ærligt talt, en belastning, du er bare støj på linjen.

Kunne du så i det mindste nøjes med at formane, når du reelt havde et svar, så var det til at leve med. Eksempelvis: “Du kan regne med at kunne låne for XX% af din bruttoindkomst – men overvej at låne i banken, eller spare op, det er utroligt meget billigere”

Q: Jeg kan ikke ramme med snigskyttegeværet i Battlefield
A: Lad være med at spille sniper, det er kedeligt.

Q: Er Light Sodavand skadeligt?
A: Drik ikke light, det smager dårligt.

Q: Hvad hedder ATAFs seneste album?
A: Han er dårlig, køb et album med L.O.C. i stedet.

Forstå det nu mand!