Forside Fora Privatøkonomi Placering af pensionsudbetaling Placering af pensionsudbetaling

#197612
Anonym

Tak for de gode råd.

Jeg kan godt lige @vturbo og @thsv’s forslag om boligkredit, men jeg er nervøs ved at tage et variabelt forrentet lån (= boligkredit). Er jeg for forsigtig? Jeg er nervøs for at renten skulle stige, på et tidspunkt, hvor jeg sidder på kanten af hvad jeg kan klare, uden mulighed for at øge min indtægt eller sænke mine udgifter yderligere. Men jeg kan på den anden side ikke finde ud af at lave et regnestykke der fortæller mig hvad (a) risikoen og (b) gevinsten er.

@vturbo, thsv Jeg er tiltalt af at konvertere en del af realkreditlånet til boligkredit, men jeg synes det giver mig en risiko for rentestigning som jeg undgår med et fast forrentet lån?

@thsv Hvorfor kan det være godt at indfri mere af realkreditlånet end den halve million? Hvordan kan det lade sig gøre?

@HalliHallo Vi har begge søgt om og fået tilkendt privat midlertidig invalidepension, der udbetales, når man er ramt af midlertidigt tab af erhversevne. Dvs., man har en langvarig sygdom, som man på sigt regner med at blive rask fra. Man får ikke sådan en pension alene på baggrund af et papir fra ens læge hvor der står “uarbejdsdygtig”. Istedet vurderer pensionsselskabet ens arbejdsduelighed på baggrund af erklæringer fra praktiserende læge, kommunen, speciallæger osv. Den vurdering har for os begge taget forholdsvis lang tid. Og vi søgte først om pensionerne efter lang tids sygdom. Men da pensionerne endeligt blev tilkendt, blev de tilkendt allerede fra første dag efter afskedigelse, dvs. ca. 9 måneders års pension er udbetalt i et hug, til os begge.