#197450
pppede

Du ævler og du kævler og kører diskussionerne ud på et sidespor – og nu gider jeg ikke bruge mere tid på at diskutere i øst og vest med dig. Diskussionen handler jo for pokker ikke om din manglende tillid til pensionsselskaberne, men om hvorvidt opsparing i aldersopsparing bedre kan betale sig end opsparing via ratepension/livrente og frie midler.

Aldersopsparing er et super produkt. Der er ingen modregning i folkepension, der er lav beskatning af afkast. Du kan selv vælge om du ønsker opsparing i bank eller i forsikring – og du bestemmer selv hvordan du vil investere pengene enten via pasningsordning eller ved selvstændigt investeringsvalg.

Hvis du sammenligner en puljeordning med afkastet i C20, så er du for alvor ude på et sidespor. Der er ingen, der tvinger nogen til noget. Faktum er bare, at de færreste mennesker gider bekymre sig om udviklingen på markederne og aldrig får tilpasset deres porteføljer ift. risikoprofil. Jeg er helt med på, at man kan tage en lang diskussion omkring en aktiv/passiv-investeringsstrategi, men synes du ikke det er ret malplaceret i denne tråd?

Aldersopsparing vil for de fleste mennesker være et supplement til deres livrente/ratepension, som de indbetaler til via arbejdsgiver. At nogle så vælger at købe brøndby-aktier for hele opsparingen, har da intet med aldersopsparing at gøre som produkt.

End of story – jeg har ret, og du er ude på et sidespor.