#196922
peter holm larsen

Helt enig, hvis det alene er at reducere renterne hos dine forældre og overføre dem til dig – og du har formuen til det – så er det at låne dem 1 mio. kr. kontant som de så bruger til at indfri gælden med. Så kan du selv bestemme om du vil have renter og afdrag på gælden.

Dermed kan dine forældre helt slippe for renteudgifter. Men det kræver at du har 1 mio. kr. i fri midler. Dit eneste tab vil så være den rente du får at din formue nu.

Men som jeg læse – mellem linjerne så havde spørger ikke 1 mio. kr. i frie midler og skulle således låne dem. Dem ville han som jeg forstod parre på den vis at han købte ½ delen af huset for 1 mio. kr. og samtidig overtog realkredit gæld for 1 mio. kr. – således han netto skulle betale kr. 0.

Men kan være jeg misforstod situationen. Men det er Morten jo bedst til at vide – men helt enig, hvis Morten har 1 mio. kr. stående – som ikke skal bruges så at sige til noget – så er det da bare at låne dem til dine forældre til renten 0 % og så lade dine forældre indfri gælden i deres hus – DET ER OGSÅ MIT BEDSTE RÅD.

Hvis det at købe en ideel anpart af en ejendom og leje den ud – ikke er erhvervsvirksomhed – hvad er det så? – og har aldrig læst noget sted i skattelovgivningen at man ikke kan drive erhvervsvirksomhed mellem familiemedlemmer. Mener intet sted i skattelovgivningen der er hjemmel til at nægte fradrag for renteudgifter – ud fra det argument, at det ikke er erhvervsvirksomhed – selv rente private renteudgifter er der jo fradrag for – så tror simpelthen, at nægte rentefradrag med henvisning til det ikke er erhvervsvirksomhed – er et falsum.

Forstår ikke helt dit punkt dem om renter har samme skatteværdi om man fradrager dem i den personlige indkomst eller i kapitalindkomst. Det har det som udgangspunkt ikke – men mindre skattesatsen er ens for den personlige indkomst og kapitalindkomsten.

Men købte du naboens hus og han/hun dit – ja så ville i da være berettiget til at fradrage jeres renteudgifter i den personlige indkomst – naturligvis ville i da det – den konstruktion er der i øvrigt mange der har opbygget – og ikke nødvendigvis kun mellem naboer. Og jo der kan være skattemæssige fordele ved denne konstruktion! – særligt i tilfælde af hvor ejendomsmarkedet ikke er i vækst.