#196868
Mikey 68

pppede: Jeg har ingen forventning om at kunne gøre det bedre end professionelle (ej heller mener jeg at have givet udtryk for det); men jeg kan se direkte på bankens opgørelse at mit ÅOP er højt og dertil kommer gebyrer på depoterne osv – og efter Uvildige har gjort mig opmærksom på dette, så kunne jeg selv gå ind og se at de papirer bankerne investerer i ofte er dyre i forhold til mange andre (og i øvrigt mere eller mindre ejet af bankerne selv).

Nordnet har ingen depotgebyrer og min plan er at investere i nogle billige indexforeninger og køre buy and hold stilen i modsætning til banken der handlede ret ofte.
Efter en del timer på nettet og et par investeringsguider, mener jeg at kunne konkludere at der generelt er konsensus for det er en fornuftigt strategi, medmindre man selvfølgelig tror man kan slå index’et – det og så at bankernes løsninger ofte er voldsomt dyrere end tilsvarende i de kommercielle pensionsselskaber.

Og det er rigtig at det var dejligt at “få noget for pengene” hos Uvildige (som jeg i øvrigt ikke har nogen former for forbindelse til ellers) – valget faldt på dem efter de var citeret på en Artikel i Søndagsavisen… Var jeg gået derfra “tomhændet” havde jeg haft (en dyrtkøbt) ro i maven; men blev faktisk lidt overrasket fordi jeg mente jeg havde bedre styr på min økonomi end gennemsnittet…

Mht. Sparekassen, så vil jeg gætte på det er et standard produkt de sælger – præcis som de fleste banker forsøger at pådutte deres kunder diverse “ekstra services” som forsikringer osv. men i de fleste tilfælde blot er et fordyrende mellemled for de kunder som ikke kan/gider/vil undersøger alternative muligheder… Den om gynger og karruseller… trist men sandt 🙁