#114730
Anonym

Kære Søren

Din eks. er ikke tvunget til at være i Sydbank – og der er ingen bank, der kan holde på én.

Hvis din eks. vitterligt gerne vil finde en løsning og hun ikke er i RKI, så få hende til at søge et lån på f.eks. Handelsfinans site, Pengeautomatens site o.sv. – og jeg er sikker på, at hun så får lånet på de 130.000 kr., om jo er ca. halvdelen af jeres gæld. Måske din eks. ikke vil det – og bare har til hensigt at tørre jeres fælles gæld af på dig, så du skal betale det hele? Måske hun skal søge om lån 3 forskellige steder, men så må hun gøre det. Måske hendes rente er mere end 14% – men hvad rager det dig. Hun er vel sel ansvarlig for sit eget liv og sin økonomi.

Jeg synes, at mange kvinder (jeg er selv en kvinde)- i den grad er til ren klynk – når der kommer til, at der skal betales. Og de tror, at manden bare kan skal betale det hele fremfor at være sammen om at knibe ballerne sammen. Og det kan da godt være, at du tjener ca. det dobbelte af hende, men hun får børnebidraget, det ekstraordinære, boligsikringen og børnechecken og boligsikringen. Så hvis man gjorde disse beløb til bruttobeløb, så vil du se, at din eks. har en langt højere “løn” end dig. Og du skal tilmed betale alt for dine børn, når du har dem. Din eks. skal ikke bidrage med penge til transport og mad. Jeg synes, at du skal sige til hende, at hun skal betale sin andel af jeres fælles gæld – og selvom hun så skal søge lån hos diverse finansieringsselskaber, så er det ikke dit problem. Og hvis hun synes, at det er for hårdt, så foreslå hende, at du får børnene. Dermed kan du erholde de tusindevis af kroner, som det offentlige udbetaler og du får også børnebidraget – og du vil opdage, at det faktisk er en “god forretning” i forhold til din nuværende situation. Så kan hun jo passende tage et ekstrajob, så hun kan betale sin andel. Og hun må jo have masser af tid, så hun kan jo bare tage et ekstra rengøringsjob – det er der masser af mennekser, der gør. Men hun er måske for fin på den?

Hvis du nogensinde skal have et tåleligt liv – og dit eget liv, så skal du sørge for, at du ikke på nogen måde er “fedtet ind” i eks. økonomi. Så måske du skal holde op og lege “far” for din eks., og lade hende tage ansvaret selv for sit eget liv. Hvorfor skal du tale med hendes bank? – det må da være hendes eget ansvar.

Jeg ved godt, at det var en større opsang, men den er fra hjertet. Jeg synes bare, at det er så træls, når gode og velmenende mænd kommer til at hænge på alle trængslerne, mens deres eks’er sidder og “feder den i flæsket”. Og jeg håber ikke, at du vil have den rolle, for så bevarer du næppe din egen selvrespekt.

MVH/Nuser.