#196450
Anonym

Tjep, begge parter i en kontrakt kan tabe penge på hinanden.

Når du hævder (eller tror) at håndværkere typisk laver en større ombygning til 850.000 kr. uden at kræve forudbetaling fra kunden, så er det slet og ret udtryk for uforstand!

I en ombygningssituation som beskrevet ovenfor vil det typiske være, at parterne aftaler at forudbetale håndværkeren i 2,3,4 rater. Raterne kommer til udbetaling i takt med færdiggørelsesgraden tilsiger det.

Desværre lader mange private sig presse til at udbetale næste rate for tidligt, hvilket kan være fatalt hvis man ryger ind i en håndværker, der går konkurs eller ikke er tilstrækkelig dygtig til sit håndværk.

Skrækeksemplerne i programmer som Kontant, Operation X, Klamphuggerne etc. er mange.

Man bør altid sikre sig, at firmaet er nogenlunde robust ved at se et regnskab, at der ikke ligger en kirkegår af opløste selskaber bag den pågældende person eller adresse, samt at firmaet er dækket af Byg Garanti.

http://www.byggaranti.dk/

Og da de virkelige fuskere ikke går ad vejen for at give falske oplysninger på deres hjemmesider. Bør man altid kontakte brancheorganisationen Dansk Byggeri og få bekræftet om det nu også forholder sig sådan, som firmaet skilter med.