#196212
peter holm larsen

Ja men der er jo lidt forskellige muligeheder I kan overveje.

Som udgangspunkt er det jo ikke nogen speciel baggrund for at sige, at man skal have afdraget sin gæld inden man flytter – så tiden i vil bo er og afdragsperioden har ikke nogen ide i at sætte ens.

Har i som mål at afdrage gælden derimod på 8-10 år ville jeg nok som udgangspunkt at lave lånet om et et 10-årigt kontantlån med fastrente (fast rente i 10 år og afdraget på 10 år) eller til et afdragspligtigt F8 -lån (fast rente i 8 år og afdraget på 8 år), hvad ydelsen på disse 2 lån er i bedst tjene med at få regnet igennem af realkreditinstituttet.

Kunne også være et F4 , F2 eller F1 lån med 8 års løbetid.

Der vil renten komme ned på mellem 0,4 – 1,8% eksklusive bidrag hvilket skal sammenlignes med de 3,5 % i betaler i dag – en nogen rente kommer i til at vide.

Hvis I er til fast rente ville jeg anbefale F8 eller 10 årigt lån. begge med afdrag.

I kunne også hvis i var til flex lån vælge et afdragsfrit F1 lån som ville koste ca. 1.000 kr. md. og koste ca. 0,8% i rente inklusive bidrag. Meget mindre end de 12.000 kr. i gerne ville side for. Men så kunne i i stedet sætte pengene i banken og binde dem f.x. for 1 år eller 2 år og få en højere rente end det i kan låne pengene til. Er absolut et fornuftigt alternativt. I ville så om 8 år side med at lån på f.x. 1,2 mio. kr. forsat men med en bankformue på tilsvarended 1,2 mio. kr. – – en mulig køber vi kunne overtage lånet og dermed spare tinglysningen på ca. 20.000 kr. som vil være en besparelse for køber eller mer pris til sælger.

Det var lidt ideer – men det kræver som altid grundig rådgivning og dybere kendskab til jeres ønsker og behov for at kunne give et mere kvalificeret råd.